Sánchez pakt dankzij Muric punt bij Ajax-debuut

Jong Ajax heeft een punt overgehouden aan het duel met FC Emmen in de eerste speelronde van de Jupiler League. Robert Muric (foto) verzorgde de enige Amsterdamse treffer van de avond. RKC Waalwijk is tegen Telstar winnend aan het seizoen begonnen.

Jong Ajax - FC Emmen 1-1
Door een enorme blunder van keeper André Onana in de negende minuut liepen de beloften van Ajax al gauw achter de feiten aan. De sluitpost nam te veel tijd bij een terugspeelbal, verspeelde die aan Henk Bos en die legde af op Rogier Krohne. Voor de aanvaller was het vervolgens een koud kunstje de score te openen.

De thuisploeg - met debutant Davinson Sánchez negentig minuten binnen de lijnen, net als onder anderen Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri - rechtte de rug echter al gauw en kreeg meerdere kansen, maar wat Richairo Zivkovic en Vaclav Cerny niet lukte, deed Robert Muric in de 26ste minuut wel: scoren.

De spits werd door Donny van de Beek vrijgespeeld aan de rechterkant van het strafschopgebied en verschalkte keeper Dennis Telgenkamp met een schot in de verre hoek. Daarmee tekende de Kroaat al voor de eindstand. FC Emmen-trainer Dick Lukkien debuteerde zo als coach in het betaald voetbal met een punt.

RKC Waalwijk - Telstar 1-0
De Brabanders zijn goed aan het nieuwe seizoen begonnen. De Waalwijkers pakten de volle buit door een doelpunt van Kenny Anderson. De middenvelder van RKC scoorde in de 58ste minuut van dichtbij en die achterstand bleek voor Telstar onoverkomelijk. Jong PSV won eerder op de avond maar nipt van het tiental van FC Den Bosch, dat na de rode kaart terug was gekomen van een 4-0 achterstand.