Sánchez debuteert in hoofdmacht Ajax, Traoré op de bank

Reacties

Trainer Peter Bosz gunt Davinson Sánchez (20) tegen Roda JC Kerkrade zijn eerste speelminuten in Ajax 1. De Colombiaanse verdediger vervangt de geschorste Joël Veltman in het hart van de defensie. Chelsea-huurling Bertrand Traoré begint als bankzitter.

Sánchez debuteert in hoofdmacht Ajax, Traoré op de bank

De Deen Kasper Dolberg krijgt de voorkeur in de punt van de aanval, boven de vrijdag in Amsterdam aangekomen Traoré. Het is dus nog maar de vraag of de spits in De Arena (aftrap 19.45 uur) zal debuteren in het Ajax-tricot.

De van Atlético Nacional overgekomen Sánchez was eerder deze week al wel te bewonderen in het rood-wit van de hoofdstedelingen. Bij het duel van de beloften met FC Emmen in de eerste speelronde van de Jupiler League (1-1) maakte hij maandag de negentig minuten vol.

Bosz houdt - behalve de door de rode kaart van Veltman tegen Sparta Rotterdam (1-3) noodgedwongen wijziging - vast aan de basisploeg van een week geleden. Dat betekent onder meer dat Daley Sinkgraven opnieuw als linksbuiten start. Matteo Cassierra is door de basisplaats van Dolberg bankzitter.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Sánchez, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Dolberg, Sinkgraven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.