Sánchez afgepeigerd na veldslag tegen Uruguay

Reacties

Chili plaatste zich ten koste van Uruguay voor de halve finale van het toernooi om de Copa América, maar de winnaars kwamen niet ongeschonden uit de strijd. Sterspeler Alexis Sánchez is vermoeid.

Sánchez afgepeigerd na veldslag tegen Uruguay

De druk op de Chileense ploeg is immens. De gastheer kan zich voor het eerst in de geschiedenis kronen tot beste van Zuid-Amerika. Arsenal-vedette Sánchez was na afloop opgelucht met de zege. 'We moeten het publiek bedanken. Ik ben erg blij voor het team. In de eerste helft voelde ik me niet fris, mijn benen reageerden niet', vertelt de aanvaller aan La Tercera.

De Chileen zag dat de kwartfinale een ouderwetse veldslag was. 'Het was een gevecht. Ze gedroegen zich agressief en waren klaar om te vechten',  aldus Sánchez over tegenstander Uruguay, dat de wedstrijd met negen man eindigde. Edinson Cavani zag vlak na het uur rood nadat hij zich uit de tent liet lokken door Gonzalo Jara. Jorge Fucile moest vlak voor tijd het veld verlaten na een vliegende tackle.

Doelman Claudio Brávo aanschouwde de harde duels vanaf een veilige afstand. 'Het was een erg lastige wedstrijd. Het is altijd zwaar tegen Uruguay. We doen nog mee voor de titel en we moeten alles geven', reageert de Barcelona-keeper. Chili weet na vannacht welk land wacht in de halve finale. Het thuisland zal Peru of Bolivia moeten verslaan om door te stoten tot de finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.