San Lorenzo pas na verlenging naar WK-finale tegen Real

Met hangen en wurgen heeft San Lorenzo zich geplaatst voor de finale van het WK voor clubs, waarin Real Madrid zaterdag de tegenstander is. Auckland City FC hield lang stand in Marrakesh (2-1).

Als winnaar van de Copa Libertadores begon San Lorenzo als favoriet aan de halve finale tegen Auckland City, dat zich de afgelopen vier seizoenen kroonde tot beste van Oceanië. In de kwartfinale was de ploeg van trainer Ramon Tribulietx nog te sterk voor ES Sétif, maar tegen San Lorenzo zouden de Nieuw-Zeelanders toch echt kansloos zijn.

Maar niets bleek minder waar, want de Argentijnen maakten pas tijdens de verlenging het verschil. Pablo Barrientos had San Lorenzo op slag van rust nog op voorsprong gezet, maar via Ángel Berlanga kwam Auckland City - waar Ivan Vicelich (ex-Roda JC en RKC Waalwijk) de hele wedstrijd speelde - op gelijke hoogte. In de derde minuut van de verlenging zorgde Mauro Matos voor de beslissing van de wedstrijd: 2-1.

San Lorenzo plaatste zich door de benauwde zege voor de finale van het WK voor clubs, die zaterdag wordt afgewerkt in Stade de Marrakech. Champions League-winnaar Real Madrid, in de halve finale met 4-0 te sterk voor Cruz Azul, is daarin de tegenstander.