Sampdoria trekt aan langste eind in verhitte stadsderby

Sampdoria heeft in de Derby della Lanterna met 2-1 gewonnen van stadsgenoot Genoa. Een eigen doelpunt van Armando Izzo bracht de beslissing in het beladen duel.

De supporters van beide teams keken al lang uit naar het treffen tussen de rivalen uit Genua en waren dan ook nadrukkelijk aanwezig in Stadio Luigi Ferraris van Sampdoria. Het publiek werd niet teleurgesteld en kreeg vanaf minuut één een pittige derby voorgeschoteld. Fabio Quagliarella nam het doel van Genoa-doelman Mattia Perin al in de openingsminuut tevergeefs onder vuur. Elf minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Quagliarella legde de bal na een voorzet van Bruno Fernandes slim breed op Luis Muriel, die voor de openingstreffer tekende.

Via Luca Rigoni kwam Genoa twaalf minuten later alweer op gelijke hoogte, maar de treffer leverde de bezoekers geen punten op. Zijn ploeggenoot Izzo werkte de bal aan het begin van de tweede helft namelijk ongelukkig in zijn eigen doel. De verdediger kreeg de bal tegen zich aan gestompt door Perin na een voorzet van Muriel. Een minuut daarvoor had de doelman nog een strafschop van Quagliarella gekeerd.

De supporters van Sampdoria lieten zich zien en horen.

Het vervolg van de derby stond bol van verhitte discussies en kansen over en weer, maar er vielen geen doelpunten meer, waardoor Sampdoria wat meer afscheid neemt van de onderste regionen van de Serie A . De ploeg van trainer Marco Giampaolo staat nu dertiende met elf punten, één minder dan Genoa.