Sampdoria moet koppositie loslaten na gelijkspel

Sampdoria was met Internazionale gedeeld koploper, maar na de winst van de Milanezen (5-0) op Genoa en het eigen 1-1 gelijkspel tegen Lazio Roma moet het Inter laten gaan.

In een spannende wedstrijd, die was omgeven met incidenten, kon Samp Lazio niet van zich afschudden. De openingsfase was voor de thuisploeg, maar de eerste treffer was voor de gasten. Giampaolo Pazzini scoorde kort voor rust. Lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong.

Matuzalem had twee pogingen nodig om Lazio-goalie Luca Castellazzi te passeren. Tien minuten na rust moest Sampdoria verder met tien man na het tweede geel (rood) voor Marco Padalino. Een kwartier voor tijd was de evenwicht in het veld weer hersteld na een rode kaart voor Roberto Baronio na een harde tackle.

Doelpuntenmaker Pazzini brak in de slotfase nog zijn neus na - onbewust - geraakt te zijn door Fernando Muslera, de keeper van Lazio. De claims om een strafschop werden genegeerd door scheidsrechter Daniele Orsato. Dit gebeurde later nog een keer toen Reto Ziegler onvrijwillig neerging in het strafschopgebied na een charge van Mobido Diakité.