Sampdoria krijgt klop van Feyenoord

Feyenoord kan met vertrouwen de start van de competitie tegemoet zien. In het laatste oefenduel van de voorbereiding moest Sampdoria er in De Kuip aan geloven (3-0).

Feyenoord begon het oefenduel aanvallend en na bijna twintig minuten kreeg de ploeg van trainer Mario Been de beloning voor die instelling. Leroy Fer (foto) opende de score door een hoekschop van Giovanni van Bronckhorst binnen te koppen.

Vijf minuten voor rust kreeg de vriendschappelijke wedstrijd een beslissende wending nadat Marco Rossi met een hand een schot van Roy Makaay had gekeerd. Niet alleen moest de van Parma overgekomen verdediger met een rode kaart van het veld, Feyenoord kreeg ook een strafschop. Luigi Bruins benutte de penalty.

In de tweede helft liet invaller Tim Vincken de gelegenheid liggen de score op te voeren. De aanvaller, die in het veld was gekomen voor Andwélé Slory, liet een kwartier voor het einde een strafschop onbenut. Jonathan De Guzman bepaalde drie minuten voor het einde de score op 3-0 door het voorbereidende werk van Diego Biseswar met een schot af te ronden.

'Qua positiespel hebben we leuk tot goed voetbal laten zien, alleen had de score met iets meer scherpte voor het doel nog iets hoger kunnen uitvallen', zei Been na afloop op de Feyenoord-website. 'We hebben goede spelers in balbezit, maar bij balverlies moet het beter.'