Sampdoria in totale chaos na historische afgang

Reacties

Walter Zenga moet al na een wedstrijd als trainer van Sampdoria voor zijn baan vrezen. De kritiek is genadeloos na de wanvertoning voor eigen publiek tegen Vojvodina Novi Sad (0-4).

Sampdoria in totale chaos na historische afgang

Sampdoria rekende op een simpele avond tegen de Servische subtopper, maar kreeg in plaats daarvan een ongenadig pak slaag waardoor een plek in de volgende ronde van de Europa League nu al buiten bereik is. De afgang van de Blucherati gaat de geschiedenisboeken in, want het is de grootste Europese thuisnederlaag ooit voor een Italiaanse club.

Direct na het laatste fluitsignaal lieten supporters hun woede merken. De onlangs aangestelde trainer Zenga bood zijn excuses aan richting de fans, maar werd weggehoond. Ook de spelers kregen er van langs in het Turijnse Stadio Olimpico, waar Sampdoria speelde omdat Stadio Luigi Ferraris niet aan de UEFA-eisen voldoet.

'Dit is mijn Sampdoria niet', brieste eigenaar Massimo Ferrero na afloop. 'We hebben volledig terecht verloren. Alles ging verkeerd. We hadden een complete black-out.' Voor Ferrero is de nederlaag extra pijnlijk, omdat hij een dag voor het duel met Vojvodina vol vertrouwen over de ontmoeting sprak. 'God heeft Vojvodina naar Genua gebracht om met 4-0 verslagen te worden.' Het liep dus iets anders voor de club waar Edgar Barreto (ex-NEC) en Niklas Moisander (ex-Ajax) onder contract staan. Overigens ontbrak Moisander vanwege een blessure.

Cassano
De kans dat er koppen gaan rollen bij Sampdoria is groot. De plaatselijke krant Il Secolo XIX meldt dat Zenga voor zijn baan moet vrezen en dat ook de toekomst van enkele spelers die gisteren op het veld stonden niet zeker is. Ferrero zou direct na afloop van het duel besloten hebben dat hij de selectie van een kwaliteitsimpuls wil voorzien. De belangrijkste speler aan wie gedacht wordt is supporterslieveling Antonio Cassano. Saillant detail: Zenga verklaarde eerder deze zomer dat hij zou opstappen indien het enfant terrible wordt aangetrokken. En dat kan op dit moment weleens precies zijn wat Ferrero wil.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.