Sampaoli voelt zich 'tot dood verbonden' aan Sevilla-project

Reacties

In de zoektocht naar een opvolger voor Luis Enrique lijkt Barcelona een streep te kunnen zetten door de naam Jorge Sampaoli. De 56-jarige Argentijn voelt zich gecommitteerd aan Sevilla, dat in Sampaoli's eerste seizoen Barcelona en Real Madrid het vuur na aan de schenen legt in de strijd om de Spaanse titel.

Sampaoli voelt zich 'tot dood verbonden' aan Sevilla-project

'De baan bij Barcelona? Omdat dit totaal niet aan de orde is, heeft het niet zoveel zin deze vraag te beantwoorden', zei Sampaoli donderdag in gesprek met de krant Marca na de 1-0 zege van zijn ploeg op Athletic de Bilbao. 'Ik weet niet wat er allemaal wordt beweerd. In dit stadium van het seizoen heeft het geen enkele relevantie om over kandidaten te praten.'

Sampaoli staat ervoor open zijn in 2018 aflopende contract met Sevilla te verlengen. 'Ik voel me tot de dood verbonden aan het lopende sportieve project bij deze club. Er zijn nog geen afspraken gemaakt om het over toekomstige projecten te hebben, maar die intenties bestaan zeker.' Sevilla bezet na 25 speelrondes in de Primera División de derde plaats, op slechts twee punten van koploper Barcelona. De achterstand op nummer twee Real Madrid bedraagt één punt, al hebben Los Merengues nog de inhaalwedstrijd tegen Celta de Vigo tegoed.

Volgens de krant El Mundo Deportivo ligt Sampaoli sowieso niet op pole position om zich te ontfermen over de erfenis van Luis Enrique, die het lopende seizoen nog wel afmaakt. Het dagblad stelt vrijdag dat Ernesto Valverde, de huidige coach van Athletic de Bilbao, en Juan Carlos Unzué (thans de rechterhand van Luis Enrique) ex aequo bovenaan de kandidatenlijst staan. Daaronder komt een groepje met Sampaoli, waar ook Ronald Koeman (Everton) en Eusebio (Real Sociedad) deel van uitmaken. Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft al verschillende keren gezegd dat hij, als het nodig is, enkele maanden de tijd zal nemen om een geschikte trainer te vinden.

Lees hier een artikel over de kandidaten uit La Liga die Luis Enrique zouden kunnen opvolgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.