Sammer: 'Snelle rentree Ribéry niet realistisch'

Reacties

Technisch directeur Matthias Sammer van Bayern München denkt dat het nog wel even kan duren voordat Franck Ribéry zijn comeback maakt. De Franse vleugelaanvaller maakt weliswaar vorderingen in zijn herstel van een zware enkelblessure, maar de Duitse directeur ziet hem niet snel terugkeren binnen de lijnen.

Sammer: 'Snelle rentree Ribéry niet realistisch'

Ribéry raakte op 11 maart geblesseerd, in de return van de Champions League-achtste finale tegen Shakhtar Donetsk. Hij staat daardoor nu al bijna een half jaar aan de kant.

'Het klopt dat Ribéry vorderingen maakt in zijn herstel. Maar het is nog te vroeg om over een terugkeer op het veld te spreken', aldus Sammer. 'Hij heeft een zeer complexe enkelblessure. Het is niet voor niets dat hij al zo'n zes maanden moet toekijken.'

De Bayern-directeur weet maar al te goed hoe zwaar de periode is die de aanvaller doormaakt. 'Hij is gelukkig wanneer hij kan spelen. Op dit moment is Franck dus niet gelukkig. Maar hij doet er alles aan om terug te komen. Het is onze taak om hem daar op alle mogelijke manieren bij te helpen. We moeten geduld hebben.'

Transfers
Het is nog maar de vraag of Ribéry ook direct aan spelen toekomt wanneer hij is hersteld van de kwetsuur. Bayern München trok afgelopen transferperiode namelijk twee spelers aan die ook op de positie van de Fransman uit de voeten kunnen.

Zo werd afgelopen maandag het negentienjarige talent Kingsley Coman, eveneens een speler uit Frankrijk, voor twee seizoenen gehuurd van Juventus. De Duitsers hebben tevens de optie om hem na de uitleenperiode definitief in te lijven.

In een eerder stadium haalde Bayern München ook de Braziliaan Douglas Costa (24) al naar Zuid-Duitsland. Hij werd voor dertig miljoen euro overgenomen van Shakhtar Donetsk, uitgerekend de club waartegen Ribéry zijn blessure opliep. De Braziliaanse flankspeler wist tot nu toe in drie Bundesliga-duels één keer te scoren. Tweemaal was hij als aangever bij een doelpunt betrokken.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.