'Samenwerking met Chelsea niet exclusief voor Vitesse'

Vitesse geldt als de voornaamste bestemming voor Chelsea-huurlingen. De Londense club is te spreken over de samenwerking, maar er is geen sprake van Arnhemse exclusiviteit.

'Samenwerking met Chelsea niet exclusief voor Vitesse'

Chelsea heeft een beleid om spelers op jonge leeftijd te halen en ze vervolgens elders onder te brengen om de ervaring op te doen die kan helpen door te breken op Stamford Bridge. Christian Atsu (foto), weggeplukt bij FC Porto en direct ondergebracht in Arnhem, is daarvan een voorbeeld.

De Ghanese middenvelder werd de zesde speler die afgelopen zomer als huurling van Londen naar Arnhem vertrok. Chelsea werkt naar tevredenheid samen met de Eredivisionist.

'Dat het goed werkt met Vitesse, is omdat in de Eredivisie op een aantrekkelijke manier wordt gespeeld en de club doet wat ze belooft', zegt technisch directeur Michael Emenalo op de Chelsea-website.

'Als ze zeggen dat ze een speler willen en ze antwoorden bevestigend als we vragen of ze het zeker weten, dan speelt die speler ook daadwerkelijk', aldus Emenaldo over de samenwerking met Vitesse.

Toch is het niet zeker dat de stroom van huurlingen naar Arnhem aanhoudt. 'Als er morgen een club uit het Championship komt die eenzelfde relatie wil hebben, dan is dat voor ons geen probleem. Vitesse heeft niet het exclusieve recht', aldus Emenalo.

Bekijk hier al onze video's