media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Samaras over Juve-duel: 'Willen geschiedenis schrijven'

Samaras over Juve-duel: 'Willen geschiedenis schrijven'

Neil Lennon hoopt op een wonder in Turijn. De manager van Celtic kan woensdag in de Champions League-return tegen Juventus een beroep doen op Georgios Samaras (foto). De Griek moest het eerste achtste finale-duel aan zich voorbij laten gaan vanwege een hamstringblessure.

'Winnen zou fantastisch zijn, kwalificeren een wonder', aldus Lennon tijdens de persconferentie. 'We spelen tegen de kampioen van Italië, dus we zullen er vooral van moeten genieten. Zowel van het stadion als de sfeer, de spelers moeten niet geïntimideerd raken.'

Op Celtic Park werd kansloos verloren van Juventus. In Glasgow werd het: 0-3. In tegenstelling tot het eerste duel kan Lennon in Italië wel een beroep doen op Samaras. De aanvalsleider is ondanks de ruime nederlaag vol goede moed.

'In voetbal is alles mogelijk', aldus de voormalige speler van SC Heerenveen en Manchester City voorafgaand aan het duel met Juve. 'Voor ons is vooral belangrijk om als eerste te scoren. Dat geeft ons hoop op een goede afloop.'

'In voetbal is nooit iets beslist tot de laatste seconde verstreken is. Winnen zou een knappe prestatie zijn, maar we willen geschiedenis schrijven', besloot de aanvaller die in het verleden vier seizoenen speelde voor Heerenveen.

Laatste nieuws