Samaras helpt City naar kwartfinale FA Cup

Manchester City bereikte de laatste acht van de FA Cup. De ploeg van coach Stuart Pearce versloeg Aston Villa met 2-1 in een replay. Het eerste duel was twee weken terug in een 1-1 gelijkspel geëindigd.

Georgios Samaras hielp zijn ploeg op weg, door al na een kwartier te scoren. Hij haalde uit vanaf twaalf meter, zag doelman Thomas Sørensen redden, maar was vliegensvlug ter plekke om vanaf vijf meter de 1-0 binnen te knallen met zijn rechter.

Vlak na rust, toen Sam al was gewisseld, vergrootte Darius Vassel het verschil. De international scoorde van dichtbij door een schot van Albert Riera in het doel te verlengen. In de slotfase verkleinde Steven Davis met een uithaal nog wel de achterstand van de Villans maar een gelijkmaker zat er niet in.

Naast Samaras startten ook Kiki Musampa (City) en Wilfred Bouma (Villa) in de basis. Zij maakten de negentig minuten wel vol.

In de kwartfinale moet Man City het opnemen tegen Bolton Wanderers of West Ham United. Deze ploegen strijden woensdag om de laatste plaats bij de laatste acht van de FA Cup.