Samaras brengt Celtic op één punt van Rangers

Celtic is in de Schotse Premier League leider Glasgow Rangers genaderd tot op één punt. Rangers verloor de uitwedstrijd bij Saint Mirren met 2-1, terwijl Celtic Kilmarnock met 2-1 versloeg.

Glasgow Rangers leek op weg naar een makkelijke middag bij Saint Mirren nadat Lee Wallace al snel voor 0-1 had gezorgd. Een rode kaart voor Lee McCulloch van de Rangers deed de wedstrijd kantelen. McCulloch kon na een wilde overtreding na 24 minuten vertrekken. Vier minuten voor tijd kon ook Don Goian met twee gele kaarten vroegtijdig naar de kant.

Saint Mirren profiteerde in de slotfase van de eerste helft al. Twee minuten voor de pauze krulde Aaron Mooy de bal in de kruising en in de blessuretijd zette Paul McGowan op aangeven van David van Zanten de thuisclub op voorsprong. Bij Saint Mirren speelde Jeroen Tesselaar (ex-AZ en -Telstar) negentig minuten mee, Nigel Hasselbaink viel vijf minuten voor het einde in.

Celtic profiteerde optimaal door in eigen huis Kilmarnock te verslaan met 2-1. Voormalig Heerenveen-speler Georgios Samaras opende de score in de blessuretijd van de eerste helft. De Griek had acht minuten na rust opnieuw succes. De tegentreffer van Danny Racchi kwam te laat.