Sam Larsson: 'Probeer niet te veel aan een transfer te denken'

Reacties

Bij SC Heerenveen wordt gevreesd voor een vertrek van Sam Larsson in de winterstop. De 23-jarige aanvaller uit Zweden probeert niet te veel aan een transfer te denken.

Sam Larsson: 'Probeer niet te veel aan een transfer te denken'

'Ik behoor tot de categorie spelers bij SC Heerenveen die iedere transferperiode weg zou kunnen gaan. Het heeft geen zin nu een statement te maken dat ik bij SC Heerenveen wil blijven tot de zomer', vertelt Larsson aan VI.

'Dat kan niet, omdat ik niet weet wat er gaat komen in de winterstop. Er kan namelijk iets voorbij komen wat zowel goed is voor Heerenveen als voor mij. Ik probeer niet te veel aan een transfer te denken. Ik laat het op me afkomen en probeer te genieten van het voetbal dat we nu spelen.'

Met vijf goals en vijf assists is Larsson een van de smaakmakers bij het goed presterende SC Heerenveen. 'Vorig jaar kreeg ik de bal te vaak bij toeval en moest ik er maar iets mee doen', blikt de Zweed terug op de moeizame jaargang 2015/16.

'We hebben dit seizoen gewoon meer kwaliteit in de selectie dan vorig jaar. We hebben spelers die geschikt zijn voor aanvallend en dominant voetbal. Onze manier van spelen is vanaf het begin voor iedereen duidelijk geweest. Die duidelijkheid was er vorig seizoen niet. Als ik de bal nu aangespeeld krijg, weet ik dat ik bijna direct gevaarlijk kan zijn. Ik geniet echt en dat zie je terug, niet alleen bij mij, maar eigenlijk bij heel het team.' Larssons contract met SC Heerenveen loopt medio 2018 af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.