Salonremise Been en Basel, Inter niet voorbij Neftchi

Diverse Nederlanders kwamen donderdagavond in actie in de groepsfase van de Europa League. Hieronder een overzicht van de Nederlandse verrichtingen tijdens de wedstrijden. RC Genk - FC Basel 0-0

Met Glynor Plet (foto onder) in de basis had de ploeg van trainer Mario Been in eigen huis in de eerste 45 minuten weinig te vertellen tegen Basel. Het het was aan het aluminium en doelman László Köteles van Genk te danken dat de Belgen een punt over hielden aan het duel.

De tweede helft leken beide ploegen genoegen te nemen met een punt. Genk was ongeacht het resultaat al verzekerd van een plek in de volgende ronde. FC Basel kon nog wel op gelijke hoogte komen, maar had aan een gelijkspel ook genoeg omdat de Zwitsers ten opzichte van hun belager Videoton FC een beter onderling resultaat hebben.

Videoton kan, als het vrijdag op herhaling gaat tegen Sporting Lissabon, hoogstens qua punten nog op gelijke hoogte komen met Basel, maar weet dus al dat het na de winterstop niet meer in de Europese competitie actief is. Internazionale – Neftchi Baku 2-2In het team, dat bol stond van jeugdige inbreng, vormden Walter Samuel en Esteban Cambiasso het centrale verdedigingsduo. Zonder de nog altijd gepasseerde Wesley Sneijder verzuimde Internazionale met name in de eerste helft meer afstand te nemen van de ploeg uit Azerbeidzjan.

Het waren twee treffers van Marko Livaja die de ploeg van trainer Andrea Stramaccioni aan de overwinning leken te helpen, maar Nicolás Canales gooide in de 89ste minuut roet door het Italiaanse eten (2-2). Rashad Sadyogov had daarvoor in de 52ste minuut al 1-1 gemaakt voor Baku.

Door het gelijkspel eindigt Inter op elf punten uit zes wedstrijden als tweede in Groep H. Rubin Kazan, dat op bezoek bij Partizan Belgrado met 1-1 gelijkspeelde, sluit de campagne in de groep met veertien punten als koploper af. Voor alle doelpuntenmakers, uitslagen en standen in de groepsfase van de Europa League kunt u terecht bij het VI-scorebord of de volledige overzichtspagina.
Foto's: VI Images