Salariseisen Bony voorlopig te gortig voor Swansea City

Vitesse en Swansea City zijn het nagenoeg eens over de transfersom voor Wilfried Bony (24), maar de overgang van de Ivoriaanse spits naar de club uit Wales is nog niet rond.

Salariseisen Bony voorlopig te gortig voor Swansea City

Huw Jenkins, de voorzitter van Swansea City, is nog in onderhandeling met de zaakwaarnemers van Bony over de arbeidsvoorwaarden. Er zit voorlopig nog een behoorlijk gat tussen vraag en aanbod.

Bony zelf heeft zijn keuze gemaakt: hij wil Vitesse graag verruilen voor Swansea City, dat komend seizoen als League Cup-winnaar mag uitkomen in de voorronde van de Europa League.

Zijn zaakwaarnemers vragen naar de zin van Swansea echter een te hoog salaris voor de spits. De club, die met een gedegen beleid in tien jaar tijd van de vierde divisie naar de Premier League opstoomde, kent een salarisplafond en wil daar niet van afwijken.

Duurste aankoopMocht de transfer van Wilfried Bony worden beklonken, dan wordt hij de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van Swansea City. Tot dusverre betaalden de Welshmen nooit meer dan 5,5 miljoen pond voor een speler (Pablo Hernández). De transfersom voor Bony kan oplopen tot zo’n 9,5 miljoen pond (ongeveer 10,6 miljoen euro).

De transfersom bestaat uit een vast deel en een bedrag dat betaald zal worden als aan een aantal doelstellingen wordt voldaan. Zo wordt het transferbedrag bijvoorbeeld hoger als Swansea City er komend seizoen opnieuw in slaagt in de Premier League te blijven.

Swansea City belegt vanaf komende week een trainingskamp in Nederland. Als Bony en de club tot overeenstemming komen, kan hij meteen aansluiten. (Tom van Hulsen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen