Salah pijnigt Fiorentina ondanks rode kaart, zege Lazio

AS Roma heeft in de Serie A de koppositie overgenomen door in een rechtstreeks gevecht van Fiorentina te winnen. Mohamed Salah vertolkte namens de Romeinen een hoofdrol. Lazio won op eigen veld van Torino.

Fiorentina – AS Roma 1-2
Fiorentina mocht zich voor de topper van vanavond de trotse lijstaanvoerder noemen met achttien punten. Uitgerekend tegen de ploeg van oude bekende Salah werd die status uit handen gegeven.

Salah speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor La Viola en er was aanvankelijk ook een deal om dit seizoen voor de paarshemden te gaan spelen. De Egyptenaar besloot, na interesse van andere clubs, eigenhandig een streep te zetten door die overeenkomst en kwam bij AS Roma terecht. De aanvaller strooide extra zout in de wonden door na zes minuten de bal fraai in de verre hoek te krullen. Het zorgde voor alleen nog maar meer woede bij de fans van de thuisploeg.

Nog voor rust leek Gervinho het duel te beslissen, toen hij oog in oog met doelman Ciprian Tatarusanu koel bleef en de bal in de hoek schoof: 2-0. Die stand stond ook nog op het scorebord toen een turbulente slotfase aanbrak. Eerst kreeg Salah in een tijdbestek van een minuut twee gele kaarten, toen hij  na zijn overtreding te heftig protesteerde. De streep door de rekening van de Roma-aanvaller was een kleine pleister op de wonde voor de aanhang van de thuisploeg. Dat was de 1-2 van Khouma Babacar ook, maar die goal kwam te laat om de Romeinen te weerhouden van het overnemen van de koppositie.

Roma, dat nog altijd zonder de geblesseerde Kevin Strootman aantrad, is nu lijstaanvoerder met twintig punten na negen duels. Fiorentina, Internazionale en Lazio volgen in die volgorde met achttien punten.

Lazio – Torino 3-0
De andere Romeinse ploeg won immers in eigen huis met redelijk riante cijfers van de subtopper uit Turijn. Zonder de geblesseerde Stefan de Vrij en Wesley Hoedt, met bankzitter Edson Braafheid en invaller Ricardo Kishna werd het 3-0. Vlak voor rust tekende Senad Lulic voor het openingsdoelpunt, waarna Felipe Anderson met goals in de 70ste en 94ste minuut de eindstand bepaalde. Bij die eerste twee treffers was Miroslav Klose de aangever. Kishna deed uiteindelijk een kwartier mee bij de nummer vier van Italië.