Salah bezorgt Juventus zeldzame thuisnederlaag

Fiorentina heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Coppa Italia. Dankzij twee treffers van Mohamed Salah (rechts op de foto) won de ploeg uit Florence het eerste duel in de halve finale op bezoek bij Juventus: 1-2.

Aan de kant van de thuisclub begonnen onder anderen Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Stephan Lichtsteiner en Carlos Tévez op de bank. Maar de koploper van de Serie A kwam ook met een veredeld B-team goed uit de startblokken. Arturo Vidal was in de openingsfase twee keer dicht bij een treffer.

In de elfde minuut kwam Fiorentina echter op voorsprong via Salah, die de complete Juve-defensie eruit liep en knap afrondde. Het antwoord liet niet lang op zich wachten, want een klein kwartier later kopte Fernando Llorente op aangeven van Simone Pepe de gelijkmaker tegen de touwen.

Een fout van Claudio Marchisio leidde elf minuten na de rust de nederlaag van Juventus in. Na knullig balverlies van de middenvelder kon Salah alleen op doelman Marco Storari af. De van Chelsea gehuurde vleugelaanvaller bleef rustig en maakte zijn tweede doelpunt van de avond.

Op 7 april krijgt Juventus de kans de nederlaag goed te maken als de return in Florence op het programma staat. De andere ontmoeting in de halve finale gaat tussen Lazio en Napoli, die woensdag gelijkspeelden (1-1).

Door het verlies tegen La Viola kwam er voor Juventus een einde aan een reeks van 47 thuiswedstrijden zónder nederlaag. Sinds april 2013 was De Oude Dame op eigen bodem niet meer onderuitgegaan. De club uit Turijn verloor in het Juventus Stadium, dat in september 2011 werd geopend, tot donderdagavond alleen van Bayern München, Internazionale en Sampdoria.