Sainsbury wijst Australië weg naar finale Azië Cup

Reacties

Met dank aan een bliksemstart staat Australië in de finale van de Azië Cup. De Verenigde Arabsiche Emiraten kwamen een eerste tik van Trent Sainsbury niet te boven (2-0).

Sainsbury wijst Australië weg naar finale Azië Cup

Al binnen een kwartier had Australië een comfortabele marge te pakken. PEC Zwolle-verdediger Sainsbury brak na twee minuten met een rake kopbal de ban voor The Socceroos. Jason Davidson, die afgelopen zomer Heracles Almelo verruilde voor West Bromwich Albion, verdubbelde de marge in de veertiende minuut met zijn eerste interlandoelpunt.

Het gastland kwam nauwelijks meer in de problemen na de sterke start in Newcastle. In de finale wacht zaterdag als tegenstander Zuid-Korea, dat maandag Irak met 2-0 versloeg. De formatie van bondscoach Uli Stielike heeft dit toernooi nog geen treffer geïncasseerd, ook niet in het groepsduel met Australië. Op 17 januari eindigde de confrontatie van de twee finalisten in een 1-0 zege voor Zuid-Korea.

The Socceroos kunnen zodoende met een historische zege van de Azië Cup ook revanche nemen voor het enige slippertje van het toernooi. De Australiërs wonnen de Azië Cup nog nooit. In 2011 werd de eindstrijd verloren van Japan. Vier jaar eerder was dat ook het land dat The Socceroos uit de halve finale hield. In 2007 deed Australië voor het eerst mee aangezien het toen net was overgestapt van de Oceanische naar de Aziatische bond.

Bekijk hier al onze video's