Sainsbury vreesde voor krampaanval na cruciale goal

Reacties

Trent Sainsbury beleeft een droomtoernooi met Australië op de Azië Cup en is vol vertrouwen over een goede afloop. Zaterdagmorgen (aftrap 10.00 uur) spelen The Socceroos de finale tegen Zuid-Korea in Sydney.

Sainsbury vreesde voor krampaanval na cruciale goal

De 23-jarige verdediger van PEC Zwolle speelde een hoofdrol in het bereiken van de finale door in de halve eindstrijd de score te openen tegen de Verenigde Arabische Emiraten (2-0 winst. Het was zijn eerste doelpunt voor The Socceroos.

'Na mijn eerste goal voor de Central Coast Mariners werd ik een beetje te enthousiast', deed Sainsbury een ontboezeming bij Football Australia. 'Vijf minuten later kreeg ik toen kramp, dus nu probeerde ik vooral zo rustig mogelijk te blijven en me op de wedstrijd te focussen. Maar het gaf me een behoorlijk goed gevoel om in zo'n belangrijke wedstrijd te scoren.'

Australië is in eigen land langzaam in het toernooi gegroeid. 'We hebben steeds meer vertrouwen in elkaar, we weten wat we aan elkaar hebben', aldus Sainsbury. 'Al zet je me op doel, ik raak niet van slag. Ik ga daar gewoon staan en doe mijn werk.'

Aanvallend
Opvallend is dat Australië onder bondscoach Ange Postecoglou indruk maakt met aanvallend voetbal. The Socceroos maakten op de Azië Cup meer doelpunten (twaalf) dan ieder ander land, bovendien scoorden er al tien verschillende spelers. 'Ik houd van deze manier van spelen, zo doen we het ook bij PEC', zag Sainsbury een gelijkenis.

Bekijk hier al onze video's