Saillante duels voor Pastoor met worstelend Sparta

Reacties

Sparta Rotterdam zit in een moeilijke fase in de Eredivisie. Trainer Alex Pastoor staart zich niet blind op de lonkende halve finale in het KNVB-bekertoernooi.

Saillante duels voor Pastoor met worstelend Sparta

Uit de laatste twaalf Eredivisie-wedstrijden haalde Sparta slechts zeven punten en boekte het maar één zege. De 1-2 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen FC Utrecht was alweer de vierde op rij.

Zaterdag wacht Pastoor een voor hem saillant duel met AZ om de negatieve reeks te doorbreken. 'Dat blijft speciaal, zeker gezien hoe dat destijds is gegaan', zegt de coach tegen Voetbal International over zijn rumoerige vertrek uit het AFAS Stadion in 2014.  

De haperende Rotterdamse aanval is een van de aandachtspunten op weg naar het duel in Alkmaar. Vooral voorin lijkt Sparta momenteel tekort te komen. 'We maken te weinig een vuist', erkent Pastoor. 'Het baart me geen zorgen, dat vind ik te sterk uitgedrukt, maar het heeft wel onze aandacht.'

De kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi brengt Sparta drie dagen na het duel met AZ een bezoek aan FC Volendam, de club waar de coach zijn profcarrière als speler begon. 'Laat één ding duidelijk zijn: in het streven naar incidentele successen noem ik niet het halen van een bekerfinale. Dat is geen succes, de beker wínnen is een succes. Ver willen komen in het bekertoernooi is onzin.'

Sparta start in Volendam – waar het vorig seizoen na het veroveren van de titel verloor – als favoriet. 'Ik denk daar heel simpel en klinisch over. We hadden sterkere ploegen kunnen loten, maar dat geldt ook voor Volendam', aldus Pastoor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.