media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Saillante CL-duels Sneijder en Zlatan met oude bekenden

Saillante CL-duels Sneijder en Zlatan met oude bekenden

De loting voor de kwartfinales van de Champions League heeft voor Wesley Sneijder en Zlatan Ibrahimovic wel héél saillante duels gebracht. De aanvoerder van Oranje moet met Galatasaray zijn voormalige werkgever Real Madrid uitschakelen om bij de laatste vier van het miljoenenbal te geraken, terwijl Ibrahimovic een vijandige ontvangst kan verwachten in Camp Nou.

VI.nl zet enkele opvallende gegevens op een rij.

De loting voor de kwartfinale CL

Málaga - Borussia Dortmund
Real Madrid - Galatasaray
Paris SG - Barcelona
Bayern München - Juventus
 

Sneijder stond in de seizoenen 2007/08 en 2008/09 onder contract in de Spaanse hoofdstad. Real nam hem in 2008 over van Ajax voor 28 miljoen euro. Bij De Koninklijke kon Sneijder het nooit schoppen tot onbetwiste basisspeler, waarop hij naar Internazionale verkaste. Daar vergaarde hij alsnog eeuwige roem door de Champions League in 2010 te winnen.

Voor Sneijder is het ook een weerzien met José Mourinho. De Nederlander heeft een speciale band met de Portugese coach, die in 2010 samen met Sneijder de Cup met de Grote Oren omhoog mocht houden. Zowel Sneijder als Mourinho geeft in de media hoog op over de ander.

Behalve Sneijder heeft ook een van de andere sterren van Galatasaray, Didier Drogba, een hechte band met Mourinho. De Ivoriaan beleefde met Mourinho aan het roer woelige tijden bij Chelsea.

Overigens won Galatasaray een van de twee ooit vergaarde Europese prijzen tegen Real Madrid. In het seizoen 2000/01 werd de Europese Super Cup veroverd ten koste van Real. De Turken namen aan die elitewedstrijd deel omdat ze de UEFA Cup hadden gewonnen.

De Turks-Spaanse ontmoeting is ook om een andere reden interessant: de twee topscorers van de dans der miljoenen staan immers tegenover elkaar. Burak Yilmaz en Cristiano Ronaldo vonden al acht keer het net.

Ibrahimovic
Iemand die minder goed overweg kan met zijn voormalig ploeggenoten is Zlatan Ibrahimovic. Hij treft met Paris Saint-Germain titelfavoriet Barcelona. In het seizoen 2009/10 scoorde de Zweedse spits regelmatig bij de Catalaanse grootmacht, dat hem over had overgenomen van Internazionale.

In Catalonië kreeg de veelgeroemde spits het evenwel flink aan de stok met toenmalig coach Pep Guardiola. Het wapengekletter was na het vertrek van Zlatan naar AC Milan nog niet voorbij. Sterker nog, in zijn biografie haalde Ibrahimovic keihard uit naar Guardiola.

Hoewel die coach inmiddels is opgevolgd door een van zijn oude assistenten, Tito Vilanova, zal er ongetwijfeld nog oud zeer zitten bij Ibrahimovic. Vervelend voor hem en zijn teamgenoten is wel dat de voormalige Ajacied geschorst is voor het thuisduel. In Camp Nou kan hij wel zijn opwachting maken.

Nederlanders
Behalve Sneijder zijn er nog twee landgenoten actief in de kwartfinales van de Champions League. Gregory van der Wiel is ploeggenoot van Zlatan. In 1997 stonden PSG en Barcelona tegenover elkaar in de finale van de Europa Cup II. In De Kuip maakte de Braziliaan Ronaldo toen de enige treffer (voor Barcelona).

Arjen Robben mag zich opmaken voor een ware kraker. Hij ontmoet de Italiaanse kampioen Juventus. De Italianen zijn gewaarschuwd. In 2009 leed De Oude Dame de grootste thuisnederlaag in Europa: 1-4.

Een ander opvallend gegeven zorgt weer voor vertrouwen bij Juve: van de vijf keer dat er in de kwartfinale werd aangetreden tegen een Duitse opponent, werd vijf keer het tweeluik gewonnen.

Geen Spaanse clash
Champions League-debutant Málaga treft Borussia Dortmund. Opvallend is sowieso dat de drie Spaanse clubs elkaar ontlopen. Als Barcelona en Real Madrid hun tweeluik winnen, dan volgt er mogelijk een Clásico. Dat zou ook weer een treffen tussen de twee beste voetballers van dit moment, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, zijn.

Dat houdt dus ook in dat er een kans is dat behalve de genoemde Clásico, ook een Duits gevecht op het programma staat in de halve eindstrijd. Dan moeten Bayern en Dortmund wel nog met Juventus en Málaga afrekenen.

Samenstelling: Felix Aerts en Tim Tempelaars

De heenduels in de kwartfinale van de Champions League staan gepland voor dinsdag 2 en woensdag 3 april. De returns hebben plaats op dinsdag 9 en woensdag 10 april.

Laatste nieuws