Saillant debuut in El Clásico lonkt voor Suarez

Reacties

Luis Suarez maakt mogelijk zijn debuut voor Barcelona tegen Real Madrid. Het competitieprogramma van Spanje is bekendgemaakt, waardoor duidelijk werd dat een zeer saillante eerste wedstrijd tot de mogelijkheden behoort.

Saillant debuut in El Clásico lonkt voor Suarez

El Clásico in Santiago Bernabéu is gepland voor het weekend van 25 en 26 oktober, terwijl de schorsing van de 27-jarige Uruguayaan loopt tot en met 25 oktober.

In Spanje volgt later pas de vaststelling van de wedstrijden, maar mogelijk maakt Suarez dus uitgerekend bij de aartsrivaal zijn debuut. Barcelona opent zonder Suarez in het weekend van 23 en 24 augustus de competitie in Camp Nou tegen Elche. Real krijgt dan Cordoba op bezoek, terwijl kampioen Atlético Madrid afreist naar Rayo Vallecano.

Mogelijk maakt Suarez ook al eerder zijn debuut. Medio augustus zal zijn beroep bij het internationale sporttribunaal CAS dienen. Het kamp-Suarez zet in op strafvermindering.

De Uruguayaan werd vanwege zijn beet in de nek van Giorgio Chiellini geschorst voor negen duels van de nationale ploeg én hij mag vier maanden geen voetbalgerelateerde activiteiten uitvoeren. Zodoende mag de Uruguayaan niet trainen en mocht hij ook niet gepresenteerd worden na zijn megatransfer naar Barcelona. Spaanse kranten melden dat de advocaat van Suarez erop vertrouwt dat hij minimaal een maand van de straf af kan krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.