Sabella: 'Een WK-finale in Brazilië mooiste van alles'

Reacties

Een dag voor de WK-finale heeft bondscoach Alejandro Sabella zijn spelers opgeroepen nog één keer alles te geven om de derde wereldtitel in de historie van Argentinië te veroveren in wat een reprise is van de WK-finales van 1986 en 1990. Sabella is apetrots dat Lionel Messi en de andere spelers van Argentinië uitgerekend in het Estádio do Maracanã in de voetsporen kunnen treden van Diego Maradona & co.

Sabella: 'Een WK-finale in Brazilië mooiste van alles'

'We hopen dat het resultaat hetzelfde zal zijn als in 1986 tegen zo'n sterke tegenstander', vertelde Sabella tijdens de persconferentie. 'We zullen een geweldige wedstrijd moeten spelen, de ruimtes klein maken, want Duitsland is in fysiek, tactisch en mentaal opzicht een van de beste ploegen ter wereld. We zullen de perfecte wedstrijd moeten spelen.'

Daarbij bouwt Sabella vooral op zijn defensie, die in de halve finale tegen Oranje nauwelijks kansen weggaf en ook België minutenlang frustreerde in de kwartfinale. Sabella roemde zijn spelers voor de verdedigende prestaties die leidden tot de finaleplaats. 'De manier waarop wij verdedigen is een grote verdienste van de spelers die geweldig werk hebben geleverd.' Dat het al dan niet functioneren van de verdediging cruciaal zal zijn tegen Duitsland, wees de 7-1 zege van Die Mannschaft op het onthutsend zwakke Brazilië wel uit.

Javier Mascherano was tegen Oranje het toonbeeld van de Argentijnse defensieve kracht. Hier voorkomt hij met een ultieme poging dat Arjen Robben vlak voor tijd het doel van Sergio Romero onder vuur neemt.
Javier Mascherano was tegen Oranje het toonbeeld van de Argentijnse defensieve kracht. Hier voorkomt hij met een ultieme poging dat Arjen Robben vlak voor tijd het doel van Sergio Romero onder vuur neemt.

Volgens Sabella hoeft hij zijn ploeg daarom niet te vertellen wat hen zondag om 21.00 uur te doen staat. 'Er bestaat nauwelijks een grotere motivatie dan het spelen van de WK-finale.' Zeker niet als het – vanuit Argentijns oogpunt – in de thuishaven van aartsrivaal Brazilië is. 'Dat is misschien nog wel het mooiste van allemaal. Want dat we deze finale spelen in Brazilië maakt ons extra trots. We zullen er alles aan doen om híér wereldkampioen te worden.'

Di María
Of Ángel di María op tijd hersteld zal zijn liet Sabella in het midden. De aanvallende middenvelder van Real Madrid liep de kwetsuur op tegen België en moest in de halve finale tegen Oranje verstek laten gaan. Het is nog onduidelijk of Di María tegen Duitsland wél in actie kan komen. 'We zullen moeten bekijken of de situatie is verbeterd. Ik kan daarvoor nog geen duidelijke indicatie geven.' Tegen Oranje verving Enzo Pérez de linkspoot.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.