'Sabella bevestigt afscheid als bondscoach Argentinië'

Reacties

Alejandro Sabella (59) is bondscoach af. Dat melden diverse Argentijnse bronnen. De keuzeheer van de verliezend WK-finalist zou dinsdag zijn vertrek hebben bevestigd.

'Sabella bevestigt afscheid als bondscoach Argentinië'

Tijdens het WK leek Sabella lange tijd met Argentinië op weg naar de wereldtitel. In de halve finale versloeg hij na strafschoppen Oranje. In de eindstrijd bleek Duitsland evenwel na verlenging te sterk. Mario Götze maakte het enige doelpunt.

De finaleplaats was voor de Argentijnen, uitgerekend op Braziliaanse bodem, wel een succes. De laatste keer dat dat gebeurde voor 2014 was immers in 1990, toen Duitsland ook met 1-0 te sterk bleek. Vier jaar eerder was Argentinië voor het laatst wereldkampioen geworden aan de hand van Diego Maradona. Toen werd in de finale Duitsland wél verslagen: 3-2.

Ook nu had Argentinië een vedette tot zijn beschikking. En hoewel Lionel Messi door de FIFA tot speler van het WK werd uitgeroepen leidde de manier waarop Sabella omging met de sterspeler van Barcelona tot kritiek. Onder meer Diego Maradona, die Sabella voorging als bondscoach, meende dat hij niet alles uit de vedette had gehaald. Dat terwijl Sabella wel zijn spel had afgestemd op aanvoerder Messi.

Tijdens het WK was de toekomst van Sabella ook al reden voor ophef. Toen liet zijn zaakwaarnemer in de aanloop naar de finale immers weten dat hij niet door zou gaan na het WK. Zelf wilde Sabella daar toen niet op ingaan, maar nu lijkt hij zijn beslissing ook wereldkundig te willen maken.

Sabella was sinds 2011 de bondscoach van de Argentijnen. In de Argentijnse media wordt al volop gespeculeerd over opvolgers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.