Saai duel tussen AZ en Heracles eindigt in remise

AZ heeft zaterdag in het uitduel met Heracles Almelo dure punten laten liggen. In een wedstrijd waar weinig spektakel aan te pas kwam, slaagden beide ploegen er niet in te scoren (0-0).

In een allesbehalve goede eerste helft kwamen zowel Heracles als AZ maar tot twee grote kansen. Aan de kant van AZ was Johann Berg Gudmundsson (foto) het dichtst bij de openingstreffer. Het schot van de IJslander werd mooi gepareerd door Remko Pasveer. Daarvoor had ook Maarten Martens verzuimd de Alkmaarders op voorsprong te zetten.

Voor Heracles had Mark-Jan Fledderus het eerste doelpunt kunnen maken. Een hard, geplaatst schot eindigde naast de kruising. Ook de Braziliaan Everton had het vizier niet op scherp staan. De doelman mocht alleen af op Sergio Romero, maar faalde in de afronding.

Heracles had overigens met tien man de rust in moeten gaan. Antoine van der Linden ging hard door op Gudmunsson, maar kwam goed weg zonder kaart.

Ook de tweede helft kende weinig hoogtepunten. Kollbein Sigthórsson had de overwinning voor de Alkmaarders veilig kunnen stellen maar de IJslander schoot de bal in de handen van Pasveer.

In de slotfase bleef het publiek eveneens verstoken van vuurwerk, waardoor de ploegen de punten moesten delen. AZ blijft door de doelpuntloze remise steken op een vijfde positie, maar kan zakken naar de zesde plek als Roda JC zondag van Excelsior wint. Heracles blijft veertiende. Foto: VI Images