Rutten: 'Winst Twente op basis van tweede helft terecht'

PSV moest zaterdag de koppositie afstaan aan FC Twente na een 2-0 nederlaag in Enschede. Theo Janssen ontpopte zich tot man van de wedstrijd met twee doelpunten, waarvan de laatste prachtig was. PSV-trainer Fred Rutten vond dat zijn ploeg het na rust liet afweten. 'In de eerste helft hebben we voetballend een aantal kansen gecreëerd', vertelde Rutten na afloop van de wedstrijd.

'Als je niet scoort, kun je het deksel op de neus krijgen. Twente was vóór rust vooral gevaarlijk uit standaardsituaties. In de tweede helft hebben wij bijna niets meer kunnen creëren. De winst voor Twente is op basis van de tweede helft terecht', constateerde Rutten.

Collega Michel Preud'homme was het eens met de woorden van Rutten. 'PSV speelde meer uit voetballende mogelijkheden, wij uit stilstaande momenten. Na rust hebben we de wedstrijd in handen genomen en waren we de gevaarlijkste ploeg', stelde de Belgische leermeester. 'We maakten twee goals en schoten twee keer op de paal. We zijn natuurlijk blij, we hebben na Zenit (Sint-Petersburg, red.) onze tweede topper thuis gewonnen. Voor ons is dit heel belangrijk, het is een stap vooruit.'

Met nog vijf wedstrijden te gaan, staat Twente bovenaan de ranglijst met 63 punten. PSV volgt de Tukkers echter op de voet, met slechts twee punten minder. Foto: VI Images