Rutten wil groepswinst en gunt Feyenoorders geen rust

Reacties

Tranen van vreugde of verdriet zullen er morgen niet vloeien in Sclessin. Thuisploeg Standard Luik is namelijk al uitgeschakeld in de Europa League, terwijl Feyenoord zeker is van overwintering. Toch staat er voor de Rotterdammers zeker wat op het spel: vier ton én een gunstige uitgangspositie bij de loting.

Rutten wil groepswinst en gunt Feyenoorders geen rust

Een overwinning in de Europa League levert, zoals altijd, twee ton op en de groepswinst die een zege tot gevolg heeft nog eens tweehonderdduizend euro. 'Wij nemen het duel van morgen heel serieus', stelt trainer Fred Rutten dan ook op de clubsite. 'Bij een overwinning gaan we als groepswinnaar naar de knock-outfase, dat kan voordelen hebben tijdens de loting. Om die reden zal ik in principe ook geen spelers rust gunnen, tenzij er tekenen zijn dat er jongens zijn die dat nodig hebben.'

Als Feyenoord eerste eindigt in Groep G ontloopt het in elk geval de vier sterkste nummers drie uit de Champions League én alle andere groepswinnaars uit de Europa League. Rutten anticipeert in Luik al op de volgende ronde, want hij nam Miquel Nelom en Karim El Ahmadi niet mee. De twee staan op scherp.

'Het lijkt me niet meer dan normaal dat ik geen risico neem', legt Rutten uit. 'Miquel is een verdediger, dan kan er in een wedstrijd altijd een situatie ontstaan met het gevaar van een gele kaart. Dat wil ik voorkomen, net als met El Ahmadi. Karim is een temperamentvolle speler, terwijl hij bovendien met wat pijntjes kampte.' Lex Immers, die ook op scherp staat, behoort wel gewoon tot de selectie van Rutten.

Het zou Rutten niet verbazen als Standard ook niet op volle kracht aantreedt, want voor de zwalkende topclub wacht komend weekend een sleutelduel in de competitie met Club Brugge. 'Dan zou ik geen risico nemen', schat hij de belangen van die wedstrijd in. 'Anderzijds is het voor ons zaak om vooral naar onszelf te kijken en van eigen kracht uit te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.