Rutten pleit voor terugkeer Van Gaal bij KNVB

Reacties

Volgens Fred Rutten is de tijd rijp voor verandering bij de KNVB. Hij zou het fantastisch vinden als Louis van Gaal de technische baas bij de voetbalbond zou worden.

Rutten pleit voor terugkeer Van Gaal bij KNVB

'Ik mis voetbal in de top', spreekt Rutten zich uit over de samenstelling van de leiding van de KNVB. 'Of je nu van hem houdt of niet, ik denk dat Van Gaal heel veel zou kunnen betekenen voor het Nederlandse voetbal, met zijn ervaring als speler, opleider trainer en docent. Hij is in staat structuur aan te brengen, een duidelijke visie.'

'De prestatie van Oranje tijdens het WK van vorig jaar in Brazilië was fenomenaal. Van Gaal snapt deze generatie. Hij instrueerde de spelers, gaf ze houvast, structuur, duidelijke regels. Dat is wat nu nodig is', gaat Rutten verder over de huidige manager van Manchester United. Van Gaals contract op Old Trafford loopt in 2017 af, maar hij liet desondanks doorschemeren dat hij open staat voor verlenging.

Rutten geeft in het interview ook zijn visie op de trainersopleiding van de KNVB en het scholen van jeugdspelers. Lees in de nieuwe Voetbal International, die vandaag in de winkels ligt en u hier kunt bestellen, het hele artikel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.