Rutten op zijn hoede: 'NAC kan gevaarlijk zijn'

Reacties

Feyenoord-trainer Fred Rutten blikt met gemengde gevoelens terug op de eerste competitiehelft, die zondag wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen NAC Breda.

Rutten op zijn hoede: 'NAC kan gevaarlijk zijn'

'De teleurstelling over het puntenverschil overheerst bij mij, dat is duidelijk', aldus Rutten, verwijzend naar de 4-3 nederlaag tegen PSV van woensdag waardoor het gat met de Eindhovenaren groeide naar het ogenschijnlijk onoverbrugbare aantal van twaalf punten. Naast PSV moet Feyenoord ook PEC Zwolle en Ajax nog voor zich dulden. AZ zit de Rotterdammers bovendien op de hielen.

Toch vindt Rutten dat niet het pessimisme de overhand moet krijgen in Rotterdam-Zuid. 'We hebben in voetballend opzicht een enorme groei doorgemaakt', vervolgde de oefenmeester. 'We zijn een speelwijze aan het ontwikkelen waarmee deze club jaren vooruit kan.'

Rutten is er niet bang voor dat zijn ploeg bij de pakken neerzit na de nederlaag in Eindhoven en remise tegen AZ (2-2) van drie dagen eerder. 'Een rouwproces mag 24 uur duren', stelde hij. 'Dat geldt ook voor euforie na een overwinning. Ons vizier moet nu volledig gericht zijn op de wedstrijd in Breda.'

De trainer van Feyenoord is op zijn hoede voor NAC. De Bredanaars verkeren in rampzalige vorm en verloren in de beker gisteren nog met 6-0 van Excelsior, maar dat hoeft volgens Rutten niet veel te betekenen. 'Juist omdat zij in een slechte periode zitten, kan zo’n wedstrijd gevaarlijk zijn. Voor NAC is het duel van zondag een kans om in eigen stadion het jaar goed af te sluiten', sloot hij af. Rutten hoopt dat hij tegen NAC weer kan beschikken over Jean-Paul Boëtius, die tegen PSV vanwege ziekte ontbrak. De inzetbaarheid van Jens Toornstra is nog onzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.