Rutten: 'Onze mentale weerbaarheid is groeiende'

Fred Rutten sprak na de 3-1 zege op Lille van een 'hele goede avond'. De PSV-trainer was vooral tevreden met de vastberadenheid van zijn ploeg.

PSV keek bij rust ondanks een flink aantal kansen tegen een achterstand aan. Tot het genoegen van Rutten had dat geen weerslag op het vertrouwen van zijn ploeg. 'We kwamen achter, maar de ploeg is toch blijven doorvoetballen. We bleven kansen creëren, maar maakten ze nog niet', keek de trainer terug.

'In de rust heb ik gezegd: Blijf zoveel mogelijk onze manier van voetballen vasthouden.', vertelde Rutten na de 3-1 zege. 'De 1-1 was een goed doelpunt, een slimmigheidje van Balázs. Ik constateerde dat het team vertrouwen bleef houden dat we die goal zouden maken, dat we niet onrustig werden.'

'We verdienden deze overwinning, ook gezien het spel. We speelden ordentelijk positiespel en je ziet dat we ook in mentale weerbaarheid aan het groeien zijn', stelde Rutten tevreden vast. Toch waakte hij voor euforie. 'We hebben gewonnen, we spelen straks tegen een mooie tegenstander, waarin we ook een kans hebben. Maar dit team vraagt om 110% concentratie, we moeten telkens weer goed georganiseerd blijven.' Foto: VI Images