Rutten met kater winterstop in: 'Dit was een catastrofe'

Fred Rutten was niet te genieten na afloop van de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Vitesse (2-1). De trainer van laatstgenoemde club vond zijn ploeg ver onder de maat spelen.

Rutten met kater winterstop in: 'Dit was een catastrofe'

Een goede reden kon Rutten niet geven voor de nederlaag, waarbij vooral in de eerste helft zeer zwak werd gepresteerd door de Arnhemmers. 'Dit is niet te verklaren. Ik ben echt geschrokken van het team. Ik had juist het gevoel dat we met de week stabieler werden... Maar voor hetzelfde geld staan we bij rust met 5-0 achter', gaf hij na afloop toe.

'Ik had het gevoel alsof ze al met het hoofd bij de vakantie waren. Dat kun je gewoon niet maken tegenover de fans die met je meereizen naar Heerenveen. Dit was een catastrofe', aldus Rutten, die weet wat er moet gebeuren wil Vitesse in de tweede seizoenshelft nog altijd bovenin meedraaien.

'We moeten reëel zijn. We hebben in de afgelopen maanden een aantal keren het geluk aan onze zijde gehad. Ik denk dat er een hoop reparatiewerkzaamheden nodig zijn. We kunnen op iedere linie wel de nodige versterkingen gebruiken.'

Van BastenMarco van Basten kon wel een overwinning gebruiken na een teleurstellende eerste seizoenshelft. 'Het werd toch wel billenknijpen op het laatst, dus het was erg prettig dat de wedstrijd werd afgefloten. We hadden het natuurlijk veel eerder moeten beslissen, maar dat lukte niet', zei de trainer, die uiteindelijk toch met drie punten op zak naar de kerstdagen toe kan leven.

Van Basten was vooral blij met de strijd en wilskracht die er in zijn ploeg schuilde. 'Doordat we het zelf niet af wisten te maken, moesten we tot en met de laatste seconden alles geven. Daarvoor moet ik de jongens een compliment geven. Ze hebben moeten knokken.'

Vooral Alfred Finnbogason kreeg in de eerste helft legio kansen, maar de spits had zijn vizier niet op scherp staan. Van Basten, zelf een goaltjesdief pur sang toen hij nog als speler actief was, nam het zijn spits niet kwalijk. 'Als je naar mijn eigen carrière kijkt heb ik veel doelpunten gemaakt. Maar ik heb veel meer kansen gemist', lachte de oefenmeester.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's