Rutten maakt zich geen zorgen over improductiviteit

Reacties

Feyenoord-trainer Fred Rutten maakt zich geen zorgen over de improductiviteit van de Rotterdammers. Dat vertelde de trainer in aanloop naar het duel van zaterdag, als PEC Zwolle naar De Kuip komt.

Rutten maakt zich geen zorgen over improductiviteit

Feyenoord heeft pas vijftien doelpunten gemaakt in de tien competitieduels van dit seizoen. 'Ter illustratie: dit is precies de helft van het aantal doelpunten van huidig koploper PSV', zo valt te lezen op de clubwebsite van de Rotterdammers. 'Toch maak ik me daar geen zorgen over', vult Rutten aan. 'Ik zou me pas zorgen gaan maken als we helemaal geen kansen meer creëren', aldus de trainer, die in Mitchell te Vrede met vijf goals zijn topscorer heeft. Daarna volgen Colin Kazim Richards (drie) en Jens Toornstra en Elvis Manu (beiden twee).

Toch staat er tegenover de lage productie dat Feyenoord de minst gepasseerde defensie heeft in Nederland. 'Dat we zo weinig doelpunten tegen krijgen, is te danken aan het hele team', vervolgde Rutten, die met Feyenoord zaterdag de vijfde zege op rij kan boeken. 'Iedereen werkt voor elkaar. We vallen met elf man aan en we verdedigen ook met elf. Als er dan eens een speler een fout maakt, staat er een ander klaar om die te repareren.'

Rutten kan nog niet goed zeggen hoe ver zijn ploeg is. 'Dat vind ik nog steeds moeilijk in te schatten. Wij moeten ons tegen PEC niet laten verrassen. Die ploeg heeft laten zien dat het kan pieken op het juiste moment. PEC speelt heel goed positiespel als je hen daar de ruimte voor geeft. Ik heb al aan het begin van het seizoen gezegd dat het seizoen voor ons op 1 september (na het sluiten van de transfermarkt, red.) echt zou beginnen. Als je het zo bekijkt, zijn we pas een week of zeven bezig nu. In die periode zie ik veel potentie, groei en bereidheid.'

Rutten zal het zaterdag in ieder geval zonder de geblesseerde Lex Immers en Joris Mathijsen moeten stellen. Daarnaast is het nog maar de vraag of hij een beroep kan doen op Elvis Manu. De aanvaller heeft last van een liesblessure en het is daardoor zeer twijfelachtig of hij in de basis kan starten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.