Rutten kraakt defensie na 'vreselijke klotegoals'

'We kregen twee vreselijke klotegoals tegen', concludeerde trainer Fred Rutten na de 2-0 nederlaag van Feyenoord in de Europa League tegen Sevilla. Dat de druk na alweer een verliespartij wordt opgevoerd, is volgens hem logisch.

Rutten kraakte de wijze waarop zijn elftal verdedigde bij vrije trappen van Sevilla. Beide Spaanse doelpunten kwamen tot stand na een standaardsituatie. 'Er werd niet goed verdedigd. Want als je goed verdedigt, krijg je geen tegendoelpunt. Daar moeten we aan werken', stelde Rutten tegenover RTL 7.

'Na die tegendoelpunten hobbel je achter Sevilla aan. In de eerste helft konden we nog wel meekomen, maar in de tweede helft hadden we echt geen kans. Zij voerden na rust het tempo op en dat konden we niet bijbenen', vervolgt de trainer, die voor de vijftigste keer op de bank zat tijdens een Europese wedstrijd.

Door de nederlaag is Feyenoord bezig aan zijn slechtste serie in drie jaar. Van hun laatste zeven officiële duels wonnen de Rotterdammers er slechts één. 'Dat de druk wordt opgevoerd, is normaal. Dat hoort bij een grote club zoals Feyenoord', blikte Rutten vooruit op de kraker van zondag tegen Ajax.