Rutten kiest weer voor Kazim en twijfelt over Boulahrouz

Reacties

Khalid Boulahrouz maakt zaterdag tijdens Feyenoord - FC Dordrecht mogelijk zijn basisdebuut voor de Rotterdammers. Hij of de jonge Rick Karsdorp gaat de geblesseerde Luke Wilkshire vervangen, aldus Fred Rutten, die vertrouwen blijft houden in spits Colin Kazim-Richards.

Rutten kiest weer voor Kazim en twijfelt over Boulahrouz

Dat maakte trainer Fred Rutten vrijdag bekend tijdens de persconferentie. Behalve Wilkshire ontbreken ook Elvis Manu, en Joris Mathijsen vanwege blessures. Manu en Wilkshire zijn waarschijnlijk niet lang uitgeschakeld. 'Ik hoop dat ze tegen Sevilla weer inzetbaar zijn', verwijst Rutten naar het Europa League-duel van donderdag 19.00 uur.

Rutten deed niet geheimzinnig over zijn opstelling tegen Dordrecht. Tonny Vilhena gaat de geschorste Jordy Clasie vervangen en Colin-Kazim Richards krijgt weer het vertrouwen in de spits. Rutten haalde de Turkse international in het duel met Vitesse (0-0) halverwege naar de kant, maar denkt dat hij nog steeds een betere optie voorin is dan Mitchell Te Vrede.

'Die keuze heb ik gemaakt. Als Te Vrede aan de deur klopt zal ik open doen', aldus Rutten met een fraaie metafoor tegen RTV Rijnmond. Te Vrede is met vijf competitiedoelpunten nog altijd topscorer van Feyenoord, ondanks zijn geringe aantal speelminuten (561) ten opzichte van Kazim-Richards (473), die pas drie keer scoorde.

Feyenoord is voor de ontmoeting met Dordrecht de torenhoge favoriet. De Schapenkoppen zijn al sinds 9 augustus zonder overwinning, terwijl de Rotterdammers al sinds 21 september zonder nederlaag zijn in de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.