Rutten: 'Het team moet nog een paar dingen leren'

PSV besliste het duel met NEC pas in de slotfase (0-2). Desalniettemin is PSV-trainer Fred Rutten tevreden met het resultaat van de Eindhovenaren. PSV profiteerde van het gelijkspel van FC Twente en de verliespartijen van Ajax en Feyenoord. De Brabanders staan nu tweede.

'Ik ben tevreden. In de eerste helft startten wij normaal, maar daarna kwam er een fase waarin ik het gevoel had dat we allemaal verkeerde keuzes maakten', vertelt Rutten op de clubwebsite. 'Zowel defensief als offensief. We hadden het geluk dat we niet met een 1-0 achterstand de rust in gingen, al schoot Wijnaldum ook nog op de binnenkant paal.'

'Na rust was het zaak om meer en langer balbezit te hebben', vervolgt Rutten. 'Als je aan het einde van de wedstrijd met drie punten naar huis gaat, kun je alleen maar heel erg gelukkig zijn. Het team moet ook nog een paar dingen leren.'

PSV speelde donderdag het Europa League-duel met Rapid Boekarest (3-1 zege). Het leek erop dat die wedstrijd zijn sporen achter had gelaten bij PSV. 'Als je op donderdag speelt en zondag weer, dan doet het hele lijf zeer. Daar moeten een aantal spelers nog aan wennen. Het team is groeiende en ik ben zeker content met dit blok', besluit de trainer. Foto: VI Images