Rutten gelooft in eindsprint voor tweede plaats

Reacties

Feyenoord hoopt donderdag ten koste van AS Roma de achtste finale te bereiken, maar de Rotterdammers zijn in de Eredivisie nog volop in de race voor de tweede plaats. De achterstand op Ajax, dat zondag op bezoek gaat bij koploper PSV, is zes punten.

Rutten gelooft in eindsprint voor tweede plaats

Ook trainer Fred Rutten gelooft in een eindsprint voor de tweede plaats. 'Die strijd ligt open', weet hij. 'Al moeten we niet kijken naar de wedstrijd van Ajax bij PSV. Zelf spelen we de voor Feyenoord traditioneel lastige wedstrijd bij FC Utrecht. Dát is waar we ons op richten, het geeft geen pas te kijken naar anderen.'

Volgens Rutten is het geen toeval dat Feyenoord moeilijk voor de dag komt tijdens een competitieduel na een Europese ronde. 'Veel spelers zijn zulke wedstrijden niet gewend', weet hij. 'Daarom is het een voordeel dat we vóór FC Utrecht thuis spelen tegen AS Roma. Dat scheelt in ieder geval veel tijd qua reizen.'

De achterstand van Feyenoord op PSV bedraagt liefst twintig punten. Niettemin hebben de Rotterdammers momenteel exact evenveel punten als vorig seizoen na hetzelfde aantal duels. Feyenoord, dat destijds nog werd getraind door Ronald Koeman, eindigde toen op de tweede plaats.

Maar voordat de Rotterdammers de Eredivisie zondag hervatten met een bezoek aan FC Utrecht, wacht donderdagavond (aftrap 21.05 uur) eerst het Europese thuisduel met AS Roma. Vorige week eindigde de heenwedstrijd in de Italiaanse hoofdstad in 1-1, waardoor Rutten en zijn team het karwei thuis kunnen afmaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.