Rutten gaat kneden en looft 'liefhebbers Clasie en Kongolo'

Reacties

Feyenoord-trainer Fred Rutten zag zijn ploeg in een oefenduel gelijkspelen tegen Real Sociedad. Met het oog op de Champions League-voorronde was hij deels tevreden.

Rutten gaat kneden en looft 'liefhebbers Clasie en Kongolo'

Rutten had vooraf nog zijn twijfels of het oefenduel, gezien de dag van nationale rouw, wel door moest gaan. 'Maar als je op een dusdanige manier samen stil kunt staan bij het lot van de slachtoffers, dan geeft dat ook wel een prettig gevoel. Het heeft veel indruk gemaakt op me', sprak hij voor de camera van FOX Sports over de minuut stilte vooraf.

Over wat hij een week voor het Champions League-voorrondeduel met Besiktas binnen de lijnen had gezien, was hij maar gematigd tevreden. 'Ik heb heel veel goede dingen gezien, maar ook wat minder goede dingen. Na de vroege achterstand sloop er wat onzekerheid in de ploeg, later herpakten we ons langzaam. Maar we hebben nog een week om het team te kneden.'

De trainer liet twintig minuten voor tijd WK-gangers Jordy Clasie en Terence Kongolo invallen. Slechts anderhalve week geleden speelden zij nog de troostfinale tegen Brazilië. Het duo kende dus een ultrakorte vakantie. Geen probleem, meent Rutten. 'Als je ziet hoeveel plezier Jordy en Terence vandaag uitstralen, dat is geweldig om te zien. Liefhebbers', complimenteerde hij het tweetal.

Ook ging Rutten nog in op de eventuele komst van spits Bas Dost. Feyenoord wil hem graag overnemen van VfL Wolfsburg. Rutten toonde zich niet heel erg hoopvol. 'Soms is een deur in de voetballerij helemaal in het slot, maar is er een dag later toch weer een opening. Hoop is er altijd', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.