Rutten: 'Europees moet je altijd een doelpunt maken'

Hoewel Fred Rutten goede hoop heeft op een vervolg in Europa, was de PSV-trainer niet te spreken over het resultaat bij SV Ried.

'De uitslag 0-0 is altijd gevaarlijk', zei Rutten op de PSV-website over het eerste duel in de play-offs voor de Europa League. 'Maar ik heb het vertrouwen dat het thuis gaat lukken. Het is voor ons belangrijk om in de groepsfase te komen.'

De PSV-trainer erkende dat zijn ploeg in Oostenrijk verzuimde SV Ried op achterstand te zetten. 'In de eerste twintig minuten kregen we twee of drie honderd procent-kansen om een doelpunt te maken. Dan maak je die niet en dan wordt het moeilijk.'

Na rust liet PSV zich minder gelden. 'De tweede helft was niet zo goed als de eerste. Onze doelman Andreas Isaksson houdt ons ook nog twee keer overeind. Het resultaat is teleurstellend, Europees moet je altijd een doelpunt maken.' Foto: VI Images