Rutten: 'Dit verlies had voorkomen kunnen worden'

Fred Rutten baalt van de manier waarop Feyenoord in de slotfase een punt weggaf op bezoek bij PSV (4-3). De trainer van de Rotterdammers vindt dat zijn ploeg meer verdiende.

'Dat we in de laatste minuut nog de wedstrijd verliezen mag niet. Een gelijkspel in mijn ogen de meest terechte uitslag was geweest', reageerde Rutten na de wedstrijd. 'Zeker de eerste helft was voor ons, we hadden het goed staan. Voetballend zag het er in mijn optiek aardig uit, alleen had dit verlies voorkomen kunnen worden.'

Feyenoord kwam in Eindhoven tot twee keer toe op voorsprong, maar Rutten zag de wedstrijd kantelen nadat hij gelegenheidsrechtsbuiten Luke Wilkshire in de 66ste minuut had gewisseld. 'Daarna werd PSV beter en kwamen wij moeilijker onder de druk uit. We kwamen op achterstand, maar hadden gelukkig toch de veerkracht om de gelijkmaker nog te maken.'

Kort voor tijd kopte Colin Kazim-Richards de gelijkmaker binnen, maar in de extra speeltijd sloeg PSV op de counter opnieuw toe. 'Op dit niveau worden de wedstrijden beslist op details. De corner werd te ver genomen en vervolgens stonden we verdedigend niet goed. Heel jammer dat het zo eindigde.'

Door de nederlaag bij PSV heeft Feyenoord nu 28 punten uit zestien wedstrijden, waarmee het de vierde plaats bezet in de Eredivisie. Koploper PSV heeft twaalf punten voorsprong, terwijl ook Ajax en PEC Zwolle boven de Rotterdammers staan.