Rutten: 'Dit is voor iedereen een mooie loting'

Er was veel te bespreken op het perspraatje van Feyenoord: de contractverlenging van Jordy Clasie, de loting voor de Europa League, de competitiewedstrijd van komende zondag tegen FC Twente en alle bijbehorende zaken. Trainer Fred Rutten zat als een tevreden man achter de desk.

Rutten: 'Dit is voor iedereen een mooie loting'

Zo kon de coach constateren dat Khalid Boulahrouz een dag na de 4-3 overwinning op Zorya Luhansk terugkeerde op het trainingsveld. De verdediger kampte met een knieblessure en moest dus een aantal belangrijke wedstrijden op rij aan zich voorbij laten gaan. Ook het duel met FC Twente komt voor hem nog te vroeg, Collin Kazim-Richards sluit wel aan bij de wedstrijdselectie.

Daarnaast werd vooruit gekeken naar de Europese wedstrijden. Feyenoord neemt het in de groepsfase van de Europa League op tegen Sevilla (Spa), Standard Luik (Bel) en HNK Rijeka (Kro). 'Dit is voor iedereen een mooie loting', was de eerste reactie van de trainer van de Rotterdammers.

Voordeel
'Het vraagt een bepaalde hardheid om een langere periode Europees voetbal te spelen. Elke tegenstander is lastig, maar we spelen tegen mooie clubs, terwijl het meevalt hoe ver we moeten reizen. Dat laatste is in het voordeel van ons, vanwege het ritme van spelen op donderdag en zondag.'

Rutten kon nog niet veel zeggen over de komende tegenstanders in de Europa League. 'Sevilla heeft gewoon een heel goed elftal. Daar kan het letterlijk en figuurlijk heet zijn. Standard Luik is met name in eigen huis sterk, al is die ploeg in de zomer een paar belangrijke spelers kwijtgeraakt. HNK Rijeka is het minst bekend bij ons, al weet ik wel dat die ploeg een goede spits heeft.'

Overigens gaf Rutten aan doelman Erwin Mulder voorlopig niet te vervangen. Wel moet de sluitpost verbetering gaan tonen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen