Rutten: 'Dit biedt wel perspectief voor de toekomst'

Ondanks dat Vitesse in eigen huis twee punten verspeelde tegen ADO Den Haag (2-2), was Fred Rutten blij met het vertoonde spel. 'Ik heb zoveel goeie dingen gezien vandaag, dat biedt heel veel perspectief voor de toekomst.'

Vitesse begon sterk aan het duel, maar kwam niet tot scoren. Rutten: 'Over het eerste halfuur ben ik zeer content, maar daarna wordt het wat rommelig. Dan zijn we even de weg kwijt, tot aan de rust. Na rust denk ik wel dat we de draad weer oppikken.'

Een schitterend doelpunt van Tjaronn Chery beantwoordde Vitesse meteen met de gelijkmaker van Wilfried Bony. 'Daarna kom je weer achter, en dan ga ik misschien wel dusdanige risico's nemen in de samenstelling van het team dat je bijna met zes aanvallers speelt.'

'Dat vraagt een bepaalde organisatie en dat hebben ze hartstikke goed gedaan', was Rutten tevreden over de tweede helft. 'Toen hebben we onze kansen ook gecreëerd en ook geen kans meer weggegeven. Dit biedt echt wel perspectief voor de toekomst.' Foto: VI Images