Rutten: 'Bezoek minister heeft onze angst weggenomen'

Reacties

Feyenoord moet het donderdagavond in moeilijke omstandigheden opnemen tegen Zorya Luhansk, maar die mogen volgens trainer Fred Rutten geen rol spelen.

Rutten: 'Bezoek minister heeft onze angst weggenomen'

Door de onrust in Oekraïne is de wedstrijd in de play-offronde van de Europa League verplaatst van Luhansk, waar het erg onrustig is, naar Kiev. Aangezien dat ver verwijderd is van de thuisbasis van Zorya, zal er donderdagavond naar verwachting geen al te inspirerende sfeer hangen. Dat, gecombineerd met het feit dat Feyenoord de laatste jaren in Europees verband slecht presteerde, voorspelt niet veel goeds.

'De ambiance zal anders zijn dan wij in Nederland, en voornamelijk in De Kuip, gewend zijn', wist ook Fred Rutten. 'Met die omstandigheden zullen we normaal moeten omgaan. Daar zijn de spelers en de staf ook professioneel genoeg voor.' Ook de onrust in het land, waardoor een deel van de selectie de trip naar Oekraïne niet echt zag zitten, mag volgens Rutten geen excuus zijn.

Angst
Om de angst weg te nemen kwam minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans begin deze week langs bij Feyenoord. Hij slaagde in zijn opzet, zo merkte Rutten. 'Op het moment dat deze tegenstander bekend werd, gaf dat best een onbehaaglijk gevoel. Met zijn uitleg heeft de minister dat gevoel volledig weggenomen. We zijn zeker niet bang om hier te spelen', aldus de trainer.

Jordy Clasie, hier tijdens de thuiswedstrijd tegen Besiktas, is hersteld van zijn hamstringblessure.
Jordy Clasie, hier tijdens de thuiswedstrijd tegen Besiktas, is hersteld van zijn hamstringblessure.

Rutten kan weer beschikken over aanvoerder Jordy Clasie, die het duel met SC Heerenveen van vrijdagavond nog liet schieten door hamstringklachten. Het meespelen van Clasie is voor Rutten zeer welkom, aangezien hij op zijn hoede is voor Zorya Luhansk. 'Een stugge, fysiek sterke ploeg tegen wie het moeilijk scoren is. Ze zijn gevaarlijk op de counter.'

'Of wij favoriet zijn? Als je de elftallen tegenover elkaar zet, zullen veel mensen zeggen van wel. Anderzijds zijn onze resultaten in Europa de afgelopen jaren niet zo geweest dat we dat zomaar kunnen stellen.' De laatste keer dat Feyenoord, inmiddels al veertien Europese duels zonder zege een Europese groepsfase haalde, was in 2008 in de UEFA Cup tegen Lech Poznan, Deportivo La Coruña, AS Nancy en CSKA Moskou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.