Rutten baalt: 'Een club als Feyenoord moet hier winnen'

Reacties

Feyenoord maakt na de 1-1 bij Zorya Luhansk een goede kans om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Desondanks was trainer Fred Rutten niet bepaald tevreden.

Rutten baalt: 'Een club als Feyenoord moet hier winnen'

'We hebben véél te onrustig gevoetbald', begon Fred Rutten tegenover RTL7 zijn nabeschouwing op de 1-1 in Oekraïne. De coach was zodoende niet tevreden, net zoals hij dat na de competitieduels met ADO Den Haag (1-0 winst) en SC Heerenveen (1-1) en het verloren Champions League-tweeluik met Besiktas ook al niet was.

'Desondanks hebben we op internationaal niveau nog een kans of drie, vier kunnen creëeren. Zij kregen natuurlijk ook wel mogelijkheden, maar niet zoveel als wij', zag Rutten. 'Na die 1-0 liepen we achter de feiten aan en waren de grip totaal kwijt. Ook al pikten we dat later prima op, het baltempo moet absoluut omhoog.' Mitchell Te Vrede was voor de vierde keer dit seizoen trefzeker, en tekende zo voor de 1-1. Ook daarmee kon Rutten maar moeilijk leven. 'Een club als Feyenoord moet hier eigenlijk kunnen winnen.'

Feyenoord maakt een prima kans om de groepsfase van de Europa League te bereiken, maar dat laat onverlet dat de seizoenstart voor de Rotterdammers allerminst vlekkeloos verloopt. Aankopen, zoals mogelijk FC Utrecht-middenvelder Jens Toornstra, lijken dan ook meer dan welkom. 'Ik denk dat iedere coach altijd graag nieuwe impulsen wil', hield Rutten zich daarover op de vlakte.

Van slag
Middenvelder Lex Immers, die de wedstrijd afsloot als aanvoerder, was niet bijster onder de indruk geweest van Zorya Luhansk. 'Dit moeten we volgende week kunnen afmaken. We weten nu pas echt wie deze tegenstander is en hoe ze spelen', vond hij. 'Die goal van hun viel uit een vrije trap. Daar was ik een paar minuten van slag van, want verder speelden ze alleen maar de lange bal en hebben ze geen kans gehad.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.