Rutjes laat zich bij NAC niet leiden door kritiek

Reacties

Technisch directeur Graeme Rutjes van NAC Breda zegt zich niet druk te maken om de kritiek die al maanden heerst op zijn functioneren. Onder een groot deel van de financiers van de Brabantse club is weinig vertrouwen in hem.

Rutjes laat zich bij NAC niet leiden door kritiek

'Dat in de media steeds verhalen verschijnen over mijn positie is een vervelende bijkomstigheid van mijn werk. Maar ik laat me er niet door leiden', laat de oud-international weten.

Het gros van de spelers die Rutjes afgelopen zomer naar het Rat Verlegh Stadion haalde, is inmiddels weer vertrokken. Kingsley Boateng en Stipe Perica gingen naar clubs in Italië, Isak Ssewankambo maakte de overstap naar het Engelse Derby County. Dat terwijl afgelopen maandag bekend werd dat ook een andere door Rutjes gehaalde speler, Aleksandar Damcevski, voor een vertrek uit Breda staat. Voor de verdediger is belangstelling vanuit Kazachstan.

Hoewel Rutjes onderkent dat zijn technische beleid vooralsnog weinig vruchten heeft afgeworpen, is hij niet voornemens zelf te wijken. 'Je weet dat kritiek erbij hoort in de voetballerij. Al is het zeker niet prettig.' Algemeen directeur Justin Goetzee van de Brabantse club heeft herhaaldelijk laten weten 'dat de positie van Rutjes niet onder druk staat'.

De vraag is echter hoelang de aandeelhouders hun geduld nog behouden. Rutjes lijkt vooral in het zadel te worden gehouden door voornaamste financier Wim van Aalst, de man die hem begin 2014 ook aantrok. Ook het feit dat anders zijn pas in medio 2016 aflopende contract moet worden afgekocht, speelt vermoedelijk een rol. Van de nieuwe trainer Robert Maaskant is bekend dat hij zich nadrukkelijk met het technische beleid bemoeit.

Hooi
Rutjes wil ondertussen Elson Hooi (23) niet zonder slag of stoot laten vertrekken. Het Deense Viborg heeft belangstelling voor de 23-jarige aanvaller, die onder de nieuwe coach Robert Maaskant op een zijspoor is beland. 'Hij speelt nu weliswaar niet, maar dat betekent niet dat hij uit beeld is. We hopen dat Elson zich terug gaat vechten bij NAC.' Afgelopen zondag in de thuiswedstrijd van de geelzwarten tegen Willem II, behoorde Hooi niet tot de wedstrijdselectie. De op Curaçao geboren speler heeft in Breda nog een tot medio 2016 doorlopend contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.