media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Russische topclubs en PSV azen op ambitieuze Djuricic

Russische topclubs en PSV azen op ambitieuze Djuricic

Filip Djuricic wil, ondanks een doorlopend contract tot medio 2014, na dit seizoen vertrekken bij SC Heerenveen. De twintigjarige Servische middenvelder heeft over de nodige aandacht niet te klagen.

De Russische clubs Lokomotiv Moskou, Spartak Moskou en Zenit Sint-Petersburg volgen de verrichtingen van de technische nummer tien op de voet, terwijl ook PSV in Djuricic een aantrekkelijke speler voor de toekomst ziet.

'Op het moment dat we een aanvallende middenvelder kwijtraken, is het een interessante speler', zegt technisch manager Marcel Brands, die wel benadrukt dat er binnen PSV nu geen urgentie is. De afwezigheid van Ola Toivonen, herstellende van een zware hamstringblessure, noopt op dit moment nog niet tot actie. 'Toivonen is geblesseerd, maar we weten op dit moment nog niet hoe lang het herstel van Ola gaat duren. Als het zes maanden in beslag neemt, ontstaat er een andere situatie dan wanneer hij er vier maanden uitligt.'

Djuricic is een gewilde speler en aangezien hij geen clausules in zijn contract heeft opgenomen en een doorlopende verbintenis heeft, zal SC Heerenveen sterk staan in de onderhandelingen. De verwachting is dat de Friezen zeker vijf miljoen euro voor haar sterspeler zullen vragen, die momenteel aan zijn vierde seizoen bezig is in het Abe Lenstra Stadion.

Binnen SC Heerenveen is de situatie rond Djuricic helder. 'Hij heeft bij ons netjes aangegeven dat hij na dit seizoen een stap hogerop wil maken', aldus technisch directeur Johan Hansma. 'Daar hebben wij begrip voor en inmiddels merk je dat er beweging komt rondom hem. Met regelmaat word ik gepolst naar de voorwaarden om hem over te nemen. Concreet speelt er echter niets op dit moment.'

In het recente verleden was er ook al interesse uit Rusland, maar destijds liet Djuricic weten eerst zijn pijlen te willen richten op een competitie in West-Europa. (Freek Jansen & Thijs Slegers)

Foto: VI Images

Laatste nieuws