Russische onderscheiding voor productieve Promes

Reacties

Quincy Promes is verkozen tot Meest Waardevolle Speler van de Maand in Rusland. De 23-jarige aanvaller van Spartak Moskou scoorde in de maand april drie keer in de Russische Premier League.

Russische onderscheiding voor productieve Promes

Promes was afgelopen weekend één keer trefzeker tegen Rubin Kazan (1-0) en was een week eerder op bezoek bij Mordovia Saransk  (1-3) ook al uitermate belangrijk geweest met twee doelpunten. In de maand maart kwam de begin dit seizoen van FC Twente overgekomen rechtsbuiten al goed uit de startblokken met goals tegen FK Krasnodar (1-3) en Torpedo Moskou (0-1).

Het leverde Promes nu een individuele onderscheiding voor de maand april op, maar mogelijk mag hij zich aan het einde van het seizoen topscorer van Rusland noemen. Met tien treffers hoeft hij tot nu toe alleen onder te doen voor de Zenit Sint-Petersburg-aanvallers Hulk en Salomón Rondón, die respectievelijk twaalf en elf keer scoorden.

De productie van de drievoudige Oranje-international gaat niet onopgemerkt voorbij in Europa. Zaakwaarnemer Ersin Akan bevestigde onlangs in gesprek met Voetbal International dat Atlético Madrid, Juventus, FC Porto en Valencia de Amsterdamse aanvaller op de voet volgen. Concrete interesse heeft het nog niet opgeleverd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.