Russische bond polst Guus Hiddink

Reacties

Direct na de uitschakeling op het EK is er binnen de Russische voetbalbond een groep mensen opgestaan, die Guus Hiddink wil terughalen als bondscoach.

Russische bond polst Guus Hiddink

Rusland is gastland van het komende WK voetbal in 2018. Het hoeft dus geen kwalificatiewedstrijden te spelen en wil met een intensief 'topsportprogramma' ervoor zorgen, dat de nationale ploeg over twee jaar een succesvol toernooi kan afwerken.

Hiddink is persoonlijk gepolst voor een technische functie in de aanloop naar en tijdens het WK. Hij zegt hierop nu niet te willen reageren. 'Ik ben net klaar met een intensieve klus bij Chelsea. In juli vier ik nog vakantie, pas daarna ga ik weer aan voetballen denken.'

Hiddink, die zeer goed bevriend is met Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, heeft eerder al aangegeven dat hij nog niet 'met pensioen' wil. Hij wordt in november zeventig jaar en voelt zich nog vitaal genoeg om een relatief kortlopende klus als bondscoach aan te pakken.

Hiddink was eerder tussen 2006 en 2010 in dienst van de Russische bond. Zijn ploeg maakte destijds veel indruk tijdens het EK van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk, waar Rusland in de halve finale sneuvelde. Daarna volgde de teleurstelling van een misgelopen WK, doordat het team in de play-offs van de kwalificatie sneuvelde tegen Slovenië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.