Russen moeten noodgedwongen bezuinigen op WK

Reacties

Wereldvoetbalbond FIFA is akkoord gegaan met een noodmaatregel die het Russische organisatiecomité van het WK 2018 heeft moeten doorvoeren. Er moet flink bezuinigd worden door de economische crisis, die is veroorzaakt door de zwakke roebel en de lage olieprijs.

Russen moeten noodgedwongen bezuinigen op WK

Zo zullen niet alle ambitieuze plannen rond de WK-stadions die nog gebouwd moeten worden, gerealiseerd kunnen worden. In sommige gevallen zal het zelfs inhouden dat de capaciteit met tienduizend naar beneden moet worden bijgeschroefd.

De totale kosten voor het WK van 2018 worden nog wel altijd geraamd op dertig miljard euro, een bedrag dat bijna het dubbele behelst van wat er nodig was voor het WK van 2014 in Brazilië (al noemen de Russen veel lagere bedragen). De bezuinigingsoperatie zou naar verluidt tien procent beslaan.

Vitaly Mutko, de minister van Sport,  liet eind december ook al weten dat de Russen met een tekort te maken hadden. 'De kosten voor de bouw van de stadions zijn niet veranderd, maar het geld dat binnenkomt is wel minder dan gedacht', vertelde de Russische politicus toen nog. 'De organisatie zoekt naar investeerders om het probleem op te lossen.'

Overigens gaf Mutko toen niet aan hoeveel geld de Russen komend jaar tekort komen, maar stelde hij wel dat de problemen níét van dien aard zijn dat er destijds aan drastische maatregelen gedacht moest worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.